ТРИЈУМФОМ над Португалцима од 2:1 (Јаремчук 6, Јармоленко 27 – Роналдо 72, пенал), Украјина је вечерас осигурала прву позицију у Групи Б и пласирала се на ЕП, тако да је „орловима“ остала једино нада да могу да прескоче прваке Европе на другом месту.


Тренутно, Србија има бод мање од пулена Фернанда Сантоша и лошији међусобни скор, што значи да бисмо отпали у случају истог броја поена.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИТРОВИЋ ВРАТИО НАДУ: Србија славила у Литванији


Наша селекција има десет бодова, и дуеле са Луксембургом и Украјином код куће, па ако упишемо две победе, бићемо на коти 16. У том случају, један кикс Португалаца, који имају 11 поена би нас одвео директно на ЕП. Али, за то би требало да се деси велико изненађење, будући да Роналдо и друштво дочекују Литванију и гостују Луксембургу.


Уколико бисмо остварили тријумф и реми (четири бода), онда би нам било неопходно да Португалија ниједном не победи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Украјина преко Португалије до ЕП, тзв. Косово боље од Црне Горе, Енглези декласирали Бугарску у Софији


Није све, међутим, изгубљено ако „орлови“ преко квалификација не оду на ЕП. Друга шанса је бараж Лиге нација, где бисмо, како сада ствари стоје у полуфиналу, у једном мечу 26. марта, гостовали Норвежанима. Па онда ако прођемо, борили бисмо се за визу са победником двобоја Шкотска – Бугарска 31. марта.