Фудбалери Аталанте и Фиорентине одиграли су вечерас нерешено 2:2, у утакмици четвртог кола италијанског првенства.

Фиорентина је повела у 24. минуту голом Федерика Кијезе, а предност је удвостручио Франк Рибери у 66. минуту. Домаћи су смањили голом Јосипа Иличића у 84. минуту, а бод им је донео погодак Тимотија Кастање у петом минуту надокнаде времена.

Утакмица је у првом полувремену била на кратко прекинута након што су навијачи Аталанте на расној основи вређали тамнопутог играча Фиорентине Далбера Енрикеа.

Судија је наредио да се преко разгласа на стадиону опомену навијачи, а у 30. минуту Далбер је стао и гледао у правцу навијача који су узвикивали увреде, а затим је разговарао са судијом.

Спикер на стадиону упозорио је да се утакмица неће наставити ако навијачи не престану да узвикују спорне пароле, а после неколико минута меч је настављен.

Председник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино говорио је о том инциденту на италијанској државној телевизији.

- Против расизма се бори едукацијом, осудом и разговорима. Расизам не сме да постоји у друштву ни у фудбалу. У Италији ситуација није напредовала и заиста је озбиљно. Морате да идентификујете одговорне и избаците их са стадиона. Треба вам, као у Енглеској, одређена казна. Морамо да се боримо против њих, све док не престану - навео је Инфантино.

Аталанта своје утакмице као домаћин игра у Парми, пошто се стадион у Бергаму реновира.

У другом мечу дана Лацио је савладао Парму са 2:0. Лацио је повео у осмом минуту, стрелац је био Ћиро Имобиле, а коначан резултат поставио је Адам Марушић у 67. минуту.

То је друга победа Лација у првенству и сада је пети на табели са седам бодова. Парма је претрпела други узастопни пораз, укупно трећи и заузима 15. место на табели са три бода.