Председник прве шпанске фудбалске лиге - Примере Хавијер Тебас рекао је да верује да ће Нејмар завршити каријеру у Пари Сен Жермену, ако не смањи захтеве за плату, након што су пропали преговори о његовом повратку у Барселону. Нејмар је током лета желео да се врати у Барселону, за њега је био заинтересован и Реал Мадрид, али је Бразилац уочи завршетка прелазног рока пристао да остане у Пари Сен Жермену.

Он је и даље најскупљи фудбалер света, пошто је за њега париски клуб на лето 2017. године платио Барселони 222 милиона евра. Његов уговор истиче 2022. године.

- Из угла тржишта, Нејмар ће завршити каријеру у Пари Сен Жермену, осим ако не смањи своју плату и потраживања од клуба. Проблем пропалог повратка у Барселону има везе са његовим одласком из Пари Сен Жермена. То би био трансфер ван тржишта и једино би био могућ уз “замке” како би се увећала спонзорства - рекао је Тебас, пренео је Скај.

- Када то урадиш ван тржишта, немогуће је поново продати за ову цену - додао је он.

Упркос томе што није одиграо ниједну утакмицу за Пари Сен Жермен ове сезоне, Нејмар је позван у репрезентацију и биће у конкуренцији за тим против Колумбије у пријатељској утакмици.

Он је почетком године повредио зглоб у пријатељској утакмици Бразила и Катара и то је био последњи такмичарски меч у коме је наступио.