БРАЋА Лука (20) и Иван Илић (18) опчинили су љубитеље фудбала у Бреди, јер играју од овог лета одлично за НАК, постижу голове, асистирају, па су медији написали - "Илићи нападају са свих страна". Алудирали су да Лука (и прошле сезоне био на позајмици из Ситија) игра на крилу уз десну аут-линију, а млађи Иван, који је овог лета стигао из Манчестера на позајмицу, у везном реду са леве стране. Епилог, два Лукина поготка и асистенција, један Иванов и две асистенције. Бреда је трећа.


Ту "напаст" ће имати и млада селекција Србије (петак против Русије у 18.00, у уторак са Летонијом у 19.00), јер ће Лука и Иван и код Ненада Миловановића бити у истом тиму.

- Иван и ја одлично функционишемо, иако је разлика између нас две године. Супер да смо заједно, добро смо се адаптирали у Бреди, а додатна олакшавајућа околност је то што сам ја и прошле сезоне играо у клубу, навикао се на све - каже Лука.

Млађи Илић пуног елана игра у Бреди, а са истим жаром је стигао међу старије колеге, јер је међу најмлађима у селекцији.

- Нема лепшег осећаја неко кад играш за репрезентацију, даћемо све од себе да победимо обе утакмице на старту. Надамо се пласману на ЕП - мало прича, али конкретно, Иван.

Прочитајте још МОРАМО БИТИ МУДРИ У РУСИЈИ: Млада репрезентација Србије окупила се у Београду

Од Луке се очекује да заједно са Аджићем, Рачићем и осталим играчима из претходног циклуса буде носилац игре.
МАНЧЕСТЕР НАС ПРАТИЛУКА и Иван Илић су играчи Манчестер ситија чији их скаути прате у стопу.
- Чујемо се стално, причамо са њима скоро на дневном нивоу. Задовољни су како напредујемо, а воле да долазе у Београд, иако више нисмо у Звезди. План Ситија? Нјима је важно да ми радимо свој посао, да тренирамо добро, играмо - искрен је Лука.

- Има нас из прошлог циклуса, ту су и ови млађи, које не познајем. Биће потребно време да се уиграмо, али нажалост немамо га превише на располагању. Ми старији играли смо у прошлим квалификацијама против Русије, знамо да су добар тим и да имају квалитетне играче. Цела наша група је специфична, нема лаких ривала - истакао је Лука.

Старији Илић тврдио је да је атмосфера најбитнија, а да очекује да ови млађи слушају. Иван се насмејао, а Лука на питање да ли га брат слуша одговорио:

Прочитајте још А САД - АДИО: Млада репрезентација Србије се опрашта од ЕП

- Зависи, како кад, углавном да.

Иван је веома задовољан Холандијом.

- Трудимо се да играмо што боље, да се наметнемо, како у Бреди тако и у репрезентацији. Тренирамо одлично, играмо још боље, дајемо голове. Радимо наш посао.
Лука и Иван су били срећни због успеха Звезде, али нису крили да им је жао што нису били део тог славља...