САМО 20 минута проведених на терену било је довољно да се примети како је Партизан у искусном, 31-годишњем везисти Бибрасу Натху, добио баш оно што му је било потребно - "везивно ткиво" на средини терена, играча који ни у једном тренутку неће побећи од одговорности, креације и употребљивог паса. Јасно је да је Израелац још далеко од форме којом је пре свега одушевљавао навијаче московског ЦСКА, али, када дође до очекиваног и жељеног нивоа, Саво Милошевић ће без претераног размишљања моћи да га користи практично на свим позицијама у везном реду.


Дан после дебија у црно-белом дресу и одрађеног тренинга опоравка, Бибрас Натхо, је у разговору за "Новости", сумирао утиске са прве утакмице у новом клубу, али и свега што му се од доласка у Београд последњих дана издешавало.

- За прву утакмицу сам сасвим задовољан оним што сам одиграо, посебно што сам помогао екипи да дође до победе. Срећан сам што сам добио прилику. Добро смо одрадили посао, уписали победу и сад морамо да се спремимо за реванш како бисмо обезбедили учешће у групној фази Лиге Европе. Ако Партизан у реваншу одигра како може и буде на висини задатка, очекујем да остваримо још једну победу - категоричан је Натхо.

Неуобичајени амбијент на стадиону Партизана није нешто што је потпуно страно Израелцу, али дефинитивно није слика коју би поново желео да види.

Прочитајте још Милошевић: Осећамо се као пасторчад, и у Србији и у Европи

- Играо сам у сличној атмосфери неколико пута, наравно, није добро. Само са дечицом је свакако боље него без било кога. Фудбал је за навијаче, за уживање, мора да се игра пред публиком и надам се да је ово последњи пут да смо кажњени на овакав начин.

Свестан је Натхо да екипа у већем делу утакмице није пружила оно што се од ње очекивало, ипак, верује да ће се коцкице врло брзо сложити.
ДУМБИЈА!ОДМАХ по доласку Натха у Партизан, Зоран Тошић је мало у шали, мало у збиљи, преко "Инстаграма", покренуо "акцију" довођењем још једног саиграча из ЦСКА, интернационалца из Обале Слоноваче, Сејдубе Думбије. - Шалили смо се на "Инстаграму", али у фудбалу никад не можеш да знаш, као што је то био случај и са мном сада. Наравно, не морам посебно да напомињем колико би нам значило да Думбија дође - прижељкује Натхо.

- Мислим да имамо добар тим. Потребно је време да се боље упознамо, има неколико нових играча. За неколико недеља ћемо бити бољи и почети да играмо како тренер, а и навијачи очекују од нас. По ономе што сам видео против Молдеа и на тренинзима, имамо доста квалитетних играча и, што је посебно важно, младих који представљају будућност клуба. Што се мене лично тиче, сваким даном сам све спремнији. Потребно ми је још неколико дана да будем бољи, да добијем на брзини. На тренеру је да одлучи колико сам потребан екипи.

Од доласка у Београд Бибрасова десна рука је некадашњи саиграч из ЦСКА Зоран Тошић.

Прочитајте још Капитен Израела Бибрас Натхо представљен у Хумској: Срце рекло - Партизан!

- Лакше је играти са неким кога познајеш. Зоран ми много помаже у свему, и на терену и ван њега. Надам се да ћемо поновити добре ствари које смо радили у ЦСКА, и да ћемо помоћи тиму да изгледа боље. Нажалост, још нисам видео град, у хотелу сам, посвећен тренинзима, имали смо утакмицу... Лјуди ми делују пријатно, видео сам да има доста лепих места у граду. Сви у клубу се труде да ми помогну у сваком тренутку, шта год је потребно, то много значи и даје мотив више.

Кратка рола последњег новајлије црно-белих у финишу меча са Молдеом показала је да ће Милошевић моћи да га користи и у разградњи противничке и изградњи Партизанове игре, а он сам не крије да постоје позиције које му више пријају.

- Најбоља позиција је за мене шестица или осмица, није лоше кад понекад заиграм иза нападача. Све ће зависити од тога шта тренер очекује од мене, али је, наравно, увек добро када можеш да одиграш на више позиција - закључио је Натхо.

БЕЗ ПОРАЗА
ПОСЛЕДНјИХ десет европских утакмица - осам победа и два ремија, без пораза. Хумска полако постаје "неосвојива тврђава" за ривале на међународној сцени, о чему сведочи податак да су црно-бели поражени у јесен 2017. пред празним трибинама против кијевског Динама.

Од тада па до четвртка увече, савладани су Скендербег (2:0), Јанг бојс (2:1), Рудар (3:0), Тракаи (1:0), Нордсјеланд (3:2), Конахс (3:0) и Малатија (3:1), док су Партизанов фудбалски дом непоражени напустили само Плзењ (1:1) и Бешикташ (1:1).