Чукарички се данас појачао офанзивцем Минком Петерсом (21), Холанђанином који је од 2017. године био члан Б тима Реал Мадрида, али није играо у "краљевском" клубу већ је био на позајмицама у Венлу, Алмереу и Љеиди, где је за две сезоне одиграо шест мечева!

Крилни нападач који је био члан свих селекција Холандије, а има право да игра за младу репрезентацију "лала", потписао је трогодишњи уговор и на Бановом брду ће у тиму где преовладавају његови вршњаци покушати да врати форму и каријеру усмери у жељеном правцу, јер је много обећавао. Да покаже све што зна спречавале су га повреде, а сада ће преко Бановог брда покушати да заблиста као некад.

Минк је рођен у Нејмехену, стасавао је до 2011. у ПСВ Ајндховену, али је кадетски и омладински стаж брусио у Ајаксу, из којег је 2017. био продат Реалу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕКСКЛУЗИВНО НА КЛИК ТВ: Пратите уживо дуел Звезде и Копенхагена

- Почео сам у млађим категоријама ПСВ-а и Ајакса, играо сам потом за Реал Мадрид. Последњих месеци сам гледао шта је тренутно најбоља опција за мене, а то је без дилеме Чукарички. Ово је апсолутно моја одлука иза које стојим сто одсто. Мислим да овај клуб може да буде фантастичан корак за наставак моје каријере.

Подсетио се и најбољег периода своје каријере, с обзиром на то да је својевремено био један од најталентованијих играча чувене Ајаксове школе фудбала.

- Играо сам у Ајаксу са Матијасом де Лихтом, Џастином Клајвертом, Донијем ван де Беком...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦРВЕНО-БЕЛИ ДОБИЛИ ПОТЕНЦИЈАЛНОГ РИВАЛА У ЛШ: Ако прође Копенхаген Звезду чека Јанг Бојс