НИЈЕ познат по дугом и оштром језику, али му због изјаве прети тешка казна. Један од најбољих фудбалера свих времена Лионел Меси могао би да буде суспендован на две године, јер је вербално напао Јужноамеричку фудбалску асоцијацију (КОНМЕБОЛ) после пораза "гаучоса" од Бразила.


- Копа је намештена да је Бразил освоји. Судије су оштетиле Аргентину, два пута су морале да консултују ВАР због сумњивих пенала за нас, али су намерно игнорисале спорне ситуације. Очекујем да ће домаћин имати њихову помоћ и у финалу и да ће сигурно освојити турнир - рекао је Меси, који је одбио да учествује у церемонији доделе медаља и прими бронзу.


У утакмици за треће место, у којој је Аргентина савладала Чиле (2:1), Меси је добио црвени картон због кошкања са Меделом пред крај првог полувремена. Барселонин ас је и за ту ситуацију рекао да је изрежирана и да није било разлога да буде драстично кажњен, јер га је противнички играч провоцирао.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МЕСИ ОДБИО ДА ПРИМИ БРОНЗАНУ МЕДАЉУ: Намештено је да Бразил освоји!


Медији увелико спекулишу да би Меси због коментара могао да добије двогодишњу суспензију од КОНМЕБОЛ-а, чија правила забрањују играчима да вређају њихове чланове и доводе њихов интегритет у питање.


Уколико буде кажњен две године, Меси ће пропустити јужноамеричке квалификације за Светско првенство у Катару 2022, али и Копа Америку 2020, која се игра у Аргентини и Колумбији.