Фудбалски клуб Раднички из Ниша демантовао је наводе појединих медија да ће се у том клубу десити "егзодус" и истакао да ће окосница екипе остати на Чаиру.

- Многи медији су пренели вест да ће се у Фудбалском клубу Раднички десити 'егзодус' и да ће тим бити доста слабији наредне сезоне, али то није тачна информација. Окосница екипе из прошле сезоне остаће у Нишу, доћи ће и адекватна појачања, а за одласке појединих играча се одавно знало, тако да ће њихове замене бити довођене плански - наводи се у саопштењу Радничког.

Kако се додаје, већина првотимаца која је изнела терет тек завршене сезоне, у којој је Раднички постао вицешампион државе, под уговором је са клубом и они ће га предводити и наредне сезоне.

То су Нермин Хаскић, Радован Панков, Саша Стојановић, Ђорђе Црномарковић, Стефан Ђорђевић, Тарас Бондаренко, Риота Нома, Петар Петровић, Никола Чумић, Алекса Јовановић, Марко Живковић...

- Остаје да се види какав ће бити статус домаћег ветерана Александра Јовановића, који је имао малу минутажу, али је без обзира на то важан део тима са Чаира - додаје се у саопштењу.

Kада је реч о тренеру Ненаду Лалатовићу, Раднички је навео да је он у недељу још једном поновио да има неколико иностраних понуда, али да би, ако се такав трансфер не реализује, радо остао у Нишу.

Лалатовић ће, како се додаје, коначну одлуку донети након одмора, а након разговора с руководством Радничког.

- Увек желимо још један корак напред у односу на претходну сезону, тако ће бити и сада. Неки играчи одлазе, неки остају, али оне који су отишли заменићемо још бољим. Наш циљ и главна опсесија остаје освајање једног трофеја, који ће, надам се, следеће године стићи у Ниш. Желимо искорак и у Европи, мислим да смо партијама у домаћем шампионату показали да смо кадри да то и учинимо - рекао је први човек Радничког Ивица Тончев.

- Што се тренера тиче, сада смо сви на одмору, о томе ће се разговарати у наредном периоду - додао је Тончев.

Што се тиче одлазака са Чаира, Раднички је подсетио да је окончана сарадња са Николом Дринчићем и Петром Грбићем.

- То се у клубу знало, јер су са њима и потписани уговори на једну сезону. Њих двојица су много допринели добрим резултатима екипе и Раднички ће им увек бити захвалан - навео је Раднички.

Такође, према условима одавно склопљеног трансфера, Лазару Ранђеловићу истекла је шестомесечна позајмица од стране Олимпијакоса.

- Своје 'папире' узео је и голман Боривоје Ристић, који је изразио жељу да каријеру и живот настави у Грчкој, па му је Раднички изашао у сусрет - наводи се у саопштењу.

Kако се додаје, уговор је истекао и десном беку Александру Тодоровском, али ће се са њим водити преговори о наставку сарадње.

Овом списку, како се наводи, треба додати и име Дамира Kојашевића, који је још пре неколико недеља напустио Чаир, не оправдавши епитет највећег зимског појачања.