Шпански фудбалер Алваро Мората изјавио је да жели да остане у Атлетико Мадриду и да нема жељу да се врати у свој матични клуб Челси.

Мората је у јануару из Лондона дошао на позајмицу у Мадрид, одиграо је 16 утакмица и постигао шест голова, али је питање да ли ће остати у родном граду.

- Оно што желим веома је јасно, а то је да останем у Мадриду. Урадићу све што могу како би наставио да играм у клубу и да будем успешан и овде. Немам намеру нигде да идем, срећан сам овде - рекао је Мората, а преноси “Марка”.

Преласком у редове "јорганџија", 26-годишњи нападач покажао је више него током боравка на "Стамфорд бриџу".

- План је да наставим да играм дуги низ година на највишем нивоу. Иако је ово позајмица, овде веома добро напредујем и надам се да ово може да буде право решење. Дао сам све од себе доласком на позјамицу у Атлетико и сада ћу дати све да останем овде. То је једино што имам на уму - рекао је шпански репрезентативац.

Мората је прокоментарисао и најављени одлазак Антоана Гризмана.

- Треба да поштујемо ту одлуку због свега оног што је учинио за клуб. Промена је увек тешка, али знам да ћемо имати такмичарски и мотивисан тим за следећу сезону.

Лондонски Челси могао би све играче са позајмица да врати у клуб због забране трансфера у два наредна прелазна рока коју му је потврдила Међународна фудбалска федерација (ФИФА).

У случају бившег нападача Реал Мадрида и Јувентуса, Атлетико има опцију да откупи комплетан уговор и држи све у својим рукама.