Међународна фудбалска федерација (ФИФА) послала је Црвеној звезди писмо, потписано од председника Ђанија Инфантина и функционера Звонимира Бобана, и изразила саучешће поводом смрти чувеног Драгослава Шекуларца.

После Европске фудбалске уније (УЕФА), односно првог човека Александера Чеферина, од Шекуларца су се опростили и челни људи светске куће фудбала Инфантино и заменик генералног секретара, некада трофејни хрватски фудбалер, Бобан.

"Прихватите наше најдубље жаљење и изразе саучешћа поводом смрти светског играча и тренера, легенде Црвене звезде Драгослава Шекуларца. Шеки је био један од највећих играча у историји југословенског фудбала. За репрезентацију бивше Југославије одиграо је 41 утакмицу од 1956. до 1966. године, био је члан националног тима који је освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма 1956. у Мелбурну, учесник Светског првенства 1958. Учествовао је и 1960. на Европском првенству освојивши сребрну медаљу у Француској, док је 1962. године помогао Југославији да дође до полуфинала Светског првенства", наводи се у писму.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ШЕКИ У АЛЕЈИ БЕСМРТНИХ: Шекуларац сахрањен на Новом гробљу (ФОТО)

ФИФА подсећа да је Шекуларац на клупском нивоу запамћен као успешни члан Црвене звезде, са титулама првака државе и националног купа,

"У име чланова светске фудбалске заједнице, изражавамо најдубље саучешће његовој породици и свима који су га волели. Надамо се да ће наше речи подршке на неки начин помоћи да нађу мир у тренуцима туге", закључују из Цириха.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Комеморација Шекуларцу: Аплаузи на путу у вечност