И кад си отишао, направио си чудо, ујединио си људе свих вера и нација са свих континената. Надам се да ће твој унук, који игра фудбал у Швајцарској, да настави традицију.”

На необичној сахрани за најнеобичнијег фудбалског маштара, пуној поноса, гордости, поштовања, прича, анегдота, Мирко Шекуларац, брат покојног Шекија, овим речима завршио је опроштајни говор свом брату откривајући пред више од 500 људи којима хладноћа и пахуље снега нису сметали да још једном одају признање једном од највећих фудбалера које смо имали - да се очекује наследник.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ШЕКИ У АЛЕЈИ БЕСМРТНИХ: Шекуларац сахрањен на Новом гробљу (ФОТО)

ОБОЖАВА РОНАЛДА УЗОР Кристиану Шекуларцу је - Кристијано Роналдо.
- Обожава звезду Јувентуса, воли ту посвећеност коју Португалац има према фудбалу и није то лоше. Скроман је, радан. То је најважније.

Он се зове Кристиан, Мирков је унук и син његовог сина Драгослава, који живи у Женеви. Момак је рођен 7. децембра 2003. у Лондону, игра за Сервет и члан је репрезентације Швајцарске до 16 година, висок је 182 центиметра! Иако не воли публицитет, а посебно не да се јавно праве нека поређења са уникатним и ненадмашним Шекијем, Мирко је за “Новости”, ипак, пристао да мало представи Кристиана, који би, како сада ствари стоје, могао да крене дединим стопама.

- Кики или Крис, како га зову Швајцарци, заиста је изузетно талентован. Искрено се надам, а то су била очекивања и мог Буцка (пр.аут. тако звао Шекија), да ће Кристиан направити завидну каријеру. Наравно, он има само 15 година, не желим да му се ставља било какав терет поређења са Драгославом. Довољно је то што је свестан нашег презимена и тог фудбалског гена, јер сам и ја својевремено солидно играо фудбал - каже поносно Мирко.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Комеморација Шекуларцу: Аплаузи на путу у вечност

Још пре пресељења из Лондона у Женеву, Кики је исказивао таленат. У Сервету се лепо развија, добијао је повремено и савете од деде Шекија.

- Стално сам извештавао Буцка о нашем Кикију, јер кад год сам био у Швајцарској гледао сам све тренинге и утакмице. Буцко је био одушевљен што је Кристиан посвећен фудбалу, по мени је слао савете. У свом стилу...

Иако је по деди Мирку можда најбољи на месту плејмејкера, “десетке” коју је прославио његов деда Драгослав, у Швајцарској игра по крилу и на месту централног нападача.

- Одличан је нападач, веома је ефикасан и засада га тренери држе на крилу и у шпицу, али по мени је права “десетка”. Онај креативни везни играч. Али, оставимо те ствари тренерима. За нас је најважније да се Кики добро развија, да свој пут гради сам, сопственим радом и талентом. Има велику перспективу, а докле ће да догура зависиће само од њега - закључује Мирко.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Опроштај од легендарног Шекија

Ако Кики достигне бар упола славу деде Драгослава биће светска марка. Јер, Шеки је био нестварно талентован, планетарно обожаван, због њега су многи заволели фудбал. А, ту магију су поседовали само одабрани.

ФСС (ЈОШ) НИЈЕ ЗВАО
КРИСТИАН игра за Сервет, где има заиста одличне услове у млађим категоријама. Игра за две године старију генерацију, прате га многи скаути великих клубова, а Швајцарци захтевају да узме и њихов пасош. А, ФС Србије?
- Нисмо засада имали никакав контакт са ФСС, што не значи да га не прате. Заиста не знам. За селекцију Швајцарске до 16 година игра од јула, они траже да поред британског и нашег узме и њихов пасош. Видећемо шта ће бити - искрен је Мирко.