ФК Звијезда из Градачца највероватније ће уручити отказ капитену Дејану Поповићу (23) зато што се на друштвеним мрежама придружио честиткама за Дан Републике Српске, што је изазвало хистерију у Федерацији БиХ.

Поповић је поводом 27. рођендана Српске на "Инстаграму" поделио стихове: "Од Требиња до Мањаче заставе се исте каче, од Новога, па до Пала све је наше, Богу хвала. За тебе се борба водила жестока. Републико Српска, зјеницо из ока".

То је изазвало салву критика и увреда јавности, те медија у Федерацији БиХ који су честитку назвали "скандалозном". Осуде су стигле и из његовог клуба који сматра "шокантним и крајње непримереним понашање играча". Наводи се да његова порука "не представља особине спортисте који би требало буде узор младим играчима" и да неће дозволити нови "случај Врањеш".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Рајевац није више селектор Тајланда

Поповић за "Новости" каже да му отказ није уручен, али не искључује да ће до тога и доћи.

- Не знам зашто се диже толика помпа. Никога нисам увредио, нити омаловажавао. Волим своје и поштујем туђе. Ако сам некога увредио, верујте није било намере - рекао је Поповић.

Он каже да је поносан на то што је Србин, али и да је очигледно да мора играти по правилима оних који му дају хлеб.

- Ја сам професионалац и тако приступам и свом послу. Никаквих проблема до сада нисам имао. Увек сам давао максимум и жао ми је што је тако испало, али понављам није било намере да било кога увредим - рекао је Поповић.