ДРЖАВЉАНИН БиХ М.Р. (42), који је погинуо у четвртак предвече у Потомовљу, на локалитету Мојанска ријека, у шумама недалеко од Андријевице, док је као дрвосеча радио у једном шумском ревиру, није страдао због такозване „извале“ стабла које се после сече наслонило на друго стабло а потом пало на њега, већ је за његову смрт, по свему судећи, крив колега Д.А. (24), такође држављанин БиХ.

Истражитељи су у петак, током увиђаја на месту несреће, увидели да се прича тројице земљака не подрудара и не слаже са чињеницама на терену. Одједном, како сазнају Новости, један од радника је казао да је стабло које је убило његовог колегу посекао баш он...

По свему судећи младић је био неискусан у овом послу. Он је за фирму „Бој комерц“ из Андријевице, која на том подручју врши концесиону сечу, са сународницама почеи да ради три-четири дана пре трагедије, а кобног дана је наводно пробао нову тестеру...

М.Р. је после пада стабла преминуо на месту, тако да су лекари у Андријевици могли само да констатују смрт.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Стабло пало на дрвосечу и убило га на месту: Настрадали нема родбине, па га сахрањује предузеће

После саслушања у Основном државном тужилаштву у Беранама, где је приведен уз кривичну пријаву да је починио тешко кривично дело против опште сигурности, тужилац је за Д.А. одредио задржавање до 72 сата.

По налогу тужиоца извршена је обдукација тела страдалог М.Р., који још није сахрањен, јер према првим информацијама није имао родбине у БиХ, али се некако ступило у контакт са његовом мајком која живи у САД чији долазак у Беране се очекује.