Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, учествује у раду Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе у Стразбуру. На Конресу је потисан и споразум о сарадњи начелница и градоначелница из БиХ.

Министарка Решићда су начелнице и градоначелнице из БиХ потписале Споразум о сарадњи чији је циљ политичко и економско јачање жена.


- Споразум је потписало пет начелница и градоначелница из Републике Српске и две из Федерације БиХ. Иницијатива за потписивање покренута је у општини Језеро, за шта је сагласност дало Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске – рекла је Решићева, која је присуствовала потписивању споразума.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Додик пренео Хану да је само за ЕУ, а Џаферовић и Комшић и за НАТО

Она каже да су и представници Савета Европе навели да је оваква сарадња изузетно значајна.

И Савет Европе подржава жене да буду активније у политици. Од 140 локалних заједница у БиХ жене су на челу само седам – каже Решићева.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић истакла је да ће споразумом бити афирмисане жене које желе да се баве политиком и економијом.

- Овим ће бити афирмисане жене које су спремне за дијалог. Циљ нам је укупан напредак локалних заједница које предводимо – рекла је Рунићева.

Из ресорног министарства саопштено је да Решићева овом скупу присуствује у својству заменика шефа делегације БиХ у којој су и Маринко Чавара и Мелика Махмутбеговић из Федерације БиХ.