Мајка ђака из Сарајева Николета Милашевић-Добрача на Фејсбуку је поделила фотографију на којој приказује какав је задатак добило њено дете из предмета информатика, а уз то је написала колико је то све разочарало, преноси Klix.

Милашевић-Добрача је изјавила како је разочарана наставницима у сарајевској школи, уз констатацију да се понашају "као политичари". Огорчена је, каже, и Саветом родитеља Кантона Сарајево.

Прочитајте још - Ђаци уче уз помоћ робота

– Седми разред јавне основне школе. Предмет: информатика. Задаћа: НАЦРТАТИ WORD. Хеј људи, ЦРТАМО WORD. Па ово је само за сести и плакати. А деца чији родитељи имају новца за рецимо француску основну и средњу школу изучавају предмет роботика. Моје дете црта Word. Шта радите ви тамо што правите план и програм? А и ви у Савету родитеља? – написала је у свом статусу на друштвеној мрежи Фејсбук.

Фото Фејсбук

Како пише Klix, разочарана мајка је додала да "свему томе не помаже ни чињеница да је у наставном плану и програму за седми разред књига из физике која није у дистрибуцији већ пет година".

– Моли, тражи и онда копирај. Савет родитеља КС је инертно као и наше друштво. Сви се понашају као и наши политичари, засели у фотеље, упознали се са директорима школа и доносиоцима одлука као да их више није брига за тежину руксака и заостали наставни програм – рекла је.