Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) ухапсили су данас, у оквиру оперативне акције "Кликер", два лица која се доводе у везу са кријумчарењеморужја.


Сипа је извршила претресе на две локације на подручју Тузланског кантона са циљем проналаска предмета и доказа који се могу довести у везу са извршењем кривичног дела неовлашћени промет оружја и војне опреме, саопштено је данас из Сипе.


Реч је о наставку активности у оквиру предмета који се води у сарадњи са полицијским службеницима Немачке у вези са запленом 95 ручних граната, четири аутоматске пушке, осам пиштоља, више делова разлицитих врста оружја, као и одредена количина муниције, преноси РТРС.


Прочитајте још: У БиХ сваки 12. становник легално наоружан


Ово оружје и муниција пронадено је 18. фебруара на подручју Дрездена у возилу којим су управљали држављани БиХ и које је кријумчарено на релацији БиХ -Немачка.


У саопштењу је наведено да су током досадашњих активности ухапшена два лица којима је Суд БиХ одредио притвор, док су немачки полицијски службеници ухапсили четири држављанина БиХ.


Наведене активности се спроводе по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ.