Марко Милачић, председник Праве Црне Горе честитао је именовање новом руском амбасадору у Црној Гори Владиславу Владиславовићу Масленикову, оценујући да тренутне политичке околности представљају само инцидент у историји најбољих братских односа двеју држава.

Прочитајте још - ЗА ЧВРСТЕ ВЕЗЕ: Мило Ђукановић са новоименованим амбасадором Русије у Црној Гори

Државна мудрост, нарочито територијално мале земље попут Црне Горе, налаже најбоље односе са свима, а посебно са традиционалним пријатељима и партнерима. Није у питању само спољна политика, па ни духовност и култура, већ и економија. Оздрављење и нормализација односа између Подгорице и Москве имаће, сасвим сигурно, позитиван утицај на црногорску економију. Неопходно је градити мостове мира и сарадње, а не непријатељства и санкција, навео је у честитки Милачић.

-У тренутку беспризорног, отвореног и дестабилизирајућег мешања атланских центара моћи, пре свега САД, у унутрашње прилике наше земље, па и целог Балкана, снажнији повратак Русије –духовношћу, културом и економијом на подручје Балкана, од изузетног је значаја за целу регију, па тиме и Црну Гору.