СПЕЦИЈАЛНА тужитељка Лидија Вукчевић је поднела, а судија за истагу подгоричког Вишег суда Мирослав Башовић прихватио да привремено блокира вишемилионски вредну имовину црногорског бизнисмена Душка Кнежевића и његових компанија. Таквом одлуком судије Башовића, Кнежевићу је забрањено управљање имањима у Зети, станом на Светом Стефану и станом у Подгорици. Поред имања, Кнежевићу су блокирана и имовина компанија у којима је стварни или "скривени" власник, односно она у којима се као власници појављују његови пријатељи и рођаци, јер се из финансијске документације утврђује да су они само параван.

Кнежевићу је тако привремено забрањено управљање имовином "Атлас групе", и блокиране су му непокретности будванске компаније "Могрен Хил". Није му дозвољено ни управљање имовином компаније "Атлас хотелс груп", која поседује хотел, парцеле и пословне просторе у Бару. Такође су блокирани хотел, ресторан, зграде и парцеле те компаније у Сутомору.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Душко Кнежевић: Чувам муницију за пресудне битке

Барској компанији је забрањено и управљање са два пословна простора на Светом Стефану, парцелама и зградама у Петровцу и Голубовцима. Такође је блокиран део имовине барског хотела "Принцес", чији је власник "Атлас хотелс груп".

Привремено је блокирана и имовина предузећа "Јадрански сајам", на чије име су уписане парцеле, зграде и станови у Будви. У истом граду блокиране су две парцеле компаније "Могрен гарден".

Суд је забранио у управљање имовином подгоричке компаније "Монтенегроберза", која поседује два пословна простора у Подгорици, као и управљање са два пословна простора компаније "ЦГ Брокер - Дилер". Такође је блокирано управљање пословним простором у Подгорици, који је власништво компаније "Монтенегро холдинг инвестмент".

Блокирана је и сва имовина компаније "Атлас инвест", која поседује многобројне станове, пословне просторе, зграде и парцеле на Светом Стефану, у Будви, Бечићима, Бару, Подгорици и Колашину.

И подгоричкој компанији "Атика ланд" привремено је забрањено управљање зградом и многобројним парцелама у Будви. У том граду блокиране су парцеле и пословни простори компанија "Експо Будва" и "Експо-инвест Будва".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
АТЛАС ГРУПА ПОКРЕНУЛА АРБИТРАЖУ ПРОТИВ ЦГ: Душко Кнежевић тражи 500 милиона евра

"АТЛАС ГРУПА": ОДГОВОР НА АРБИТРАЖУ

СМАТРАМО да је реч о одмазди након што је Кнежевић, као председник "Атлас групе", покренуо међународну арбитражу против државе Црне Горе са одштетним захтевом од 500 милиона евра. Арбитража је покренута управо због евидентно незаконитих одлука о гурању у стечај ИБМ и Атлас банке, чиме је нанета немерљива штета не само оснивачима банака, неко и грађанима - клијентима ИБМ и Атлас банке, као и нашим иностраним депонентима и пословним партнерима. Таквим одлукама врха власти преко 600 људи и њихових породица лишено је егзистенције, док су десетине наших бивших запослених хапшене и притваране - наводе из "Атлас групе".