МИЛОШ Радоњић из Котора, наводни припадник "кавачког клана", ухапшен је у четвртак у Славонском Броду у хотелу у којем је одсео, званично су потврдили и из црногорске полиције. Према првим незваничним информацијама, ухапшен је због кривотворења докумената. Наводно је помоћу лажних папира предао захтев за издавање пасоша у Новој Градишци.

Прочитајте још: ВОЂА "ШКАЉАРАЦА" САСЛУШАН У БЕОГРАДУ: Вукотић дао алиби

- У Црној Гори је од стране НЦБ Интерпол Подгорица, по наредби Специјалног државног тужилаштва, за овим лицем расписана међународна потерница ради обезбеђења његовог присуства у кривичном поступку, који се против њега води, због сумње да је починио кривична дела стварање криминалне организације и омогућавање уживања опојних дрога - рекли су из полиције. - Осим тога, он се потражује и ради издржавања казне затвора у трајању од четири месеца на коју је осуђен пресудом Основног суда у Котору због кривичног дела недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Радоњић је, како пишу хрватски медији, у петак приведен на Жупанијски суд у Славонском Броду где му је одређен истражни затвор.

Иначе, овај Которанин, наводно, високопозиционирани члан такозваног кавачког клана, досад је преживео већ четири покушаја атентата. Последњи се догодио пре три године у јуну у Котору. Он тада полицији није желео да открије имена особа које су покушале да га убију. Недуго пре тога био је мета у которском насељу Доброта када су му, док је испред своје зграде паркирао аутомобил, пришла два мушкарца и запуцала у његовом правцу. Десетак дана пре тога, на скоро идентичан начин, овај Которанин рањен је у Тивту.

РАСВЕТЉЕНЕ ЧЕТИРИ ПУЦЊАВЕ

ПОЛИЦИЈА је успела да расветли једну од четири пуцњаве и то од 27. марта 2016. у Котору. Тада је поред Радоњића рањен и Војин Ступар. За ово дело сумњиче се наводне вође "шкаљараца" - Јован Вукотић и Игор Дедовић, те њихов пријатељ Подгоричанин Милић Миња Шаковић.