Преминула је четворогодишња девојчица коју су радници градилишта пронашли у затвореном аутомобилу у Ровињском Селу у Хрватској.

Како сазнаје "ИстраИН", позивајући се на поверљиве изворе, девојчица је подлегла последицама топлотног удара и дехидратације, због којих су јој били оштећени витални органи.

Из полиције су за ИстраИН рекли да више нису надлежни за давање информација те су упутили на Државно тужилаштво у Пули, где до објављивања овог чланка нису били доступни као ни Служба за односе с јавношћу КБЦ-а Ријека, у који је девојчица била смештена.

Подсетимо, у Ровињском Селу у четвртак 4. јула у послеподневним сатима отац је девојчицу оставио у врелом аутомобилу како је не би будио а да притом није упалио климу у ауту. Уз то је затворио све прозоре да у аутомобил не улази прашина с градилишта, преноси "Индекс".

Прочитајте још - ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА У СЕНТИ: Девојчица (15) извршила самоубиство вешањем!

Како причају мештани Ровињског Села, девојчицу су, у бесвесном стању, након два сата пронашли радници у аутомобилу након чега је позвана Хитна помоћ.

Четворогодишња девојчица у четвртак је остављена у Ровињском Селу у прегрејаном аутомобилу више од два сата на високим температурама због чега јој је позлило те је хитно прво превезена у пулску Општу болницу, а потом је пребачена у Ријечку болницу.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ОЦА ПРЕМИНУЛЕ ДЕВОЈЧИЦЕ

Против оца девојчице из Ровиња, која је преминула од последица топлотног удара и дехидрације након што је остављена у прегрејаном аутомобилу, поднета је кривична пријава и њему прети затворска казна од три до 15 година.

Хрватска полиција је по окончању криминалистичке истраге против 33-годишњег оца Државном тужилаштву поднела кривичну пријаву, а осумњичен је за кривично дело повреде дететових права.

"За ову врст кривичног дела предвиђена је затворска казна од три до 15 година", изјавила је за Хину портпаролка истарске полицијске управе Наташа Витасовић.

Дневник.хр наводи да су родитељи одлучили да донирају њене органе да би на тај начин спасили друге животе.