ЖЕНЕ у Црној Гори често морају да бирају између запослења и материнства. Осим што им се на разговорима за посао готово увек постављају питања у вези са брачним статусом, бројем деце и слична неадекватна питања, због трудноће се неретко суочавају и са отказом. Да је ситуација алармантна, показују подаци истраживања које је недавно спровела организација Центар за женска права. Од 143 испитанице које су учествовале у анкети у склопу истраживања, а које су у претходних десет година биле барем једном трудне, 35 одсто је казало да нису биле плаћене или да нису примале државне бенефиције током породиљског одсуства. Такође, 42 одсто анкетираних породиља није се вратило на своје радно место након тога.

На питање зашто се нису вратиле, више од половине, односно 53 одсто њих, казало је да је њихов послодавац раскинуо уговор, односно отпустио их, 17 одсто жена рекло је да им је уговор истекао док су биле на боловању, 23 одсто је навело да је на њихово место запослена њихова замена, док је тек седам одсто жена рекло да нису желеле да се врате, односно да су нашле нови посао, наводи се у истраживању.

- Од испитаница које су се вратиле на своје раније радно место након породиљског одсуства, већина, тачније 74 одсто, имала је исте одговорности као и раније, шест одсто је имало мање, а скоро свака пета жена, односно 20 одсто њих је имало више одговорности - казали су из Центра за женска права, истичући да изјаве које су добилу у току истраживања јасно указују да се кршења права на породиљско одсуство очигледно дешавају у Црној Гори.

Са губитком радног места због трудноће, али и потешкоћама да касније нађе нови посао касније, суочила се и А. Р. (29) из Подгорице.

- Остала сам у другом стању док сам била запослена у једној приватној фирми у којој ми се уговор о радном односу продужавао свака три месеца и тако око две године. Остала сам без посла након што сам послодавца обавестила да сам трудна - прича А. Р.

ЗАДИРАЊЕ У ИНТИМУ ДА су неприкладна питања честа приликом запошљавања, показало је и истраживање Центра за женска права. Како се наводи у извештају истраживања, питање о брачном статусу се женама поставља у 64 одсто случајева, а мушкарцима у 40 одсто, док се за планове за брак пита 32 одсто жена, односно 20 одсто мушкараца. Послодавцима је често важан и број деце, а жене се суочавају и с тим да им при запошљавању послодавац тражи медицински доказ о непостојању трудноће, и то у 10 одсто случајева.

Како тврди, са дискриминацијом се суочила поново, када је непуних годину након порођаја кренула у потрагу за новим послом.

Прочитајте још: Муке трудница "на одређено"

- Успела сам да се запослим после осам месеци разних конкурса, интервјуа и безброј послатих радних биографија. Готово на сваком разговору за посао, кандидати морају да попуне анкету, у којима се, осим образовања, радог искуства и сличних ствари, мора навести брачно стање, број деце или планови за проширење породице. Наравно, нисам била пожељан кандидат без обзира на високо образовање, радно искуство, јер сам имала једно дете од годину, а свим послодавцима је било јасно да је вероватноћа да ћемо супруг и ја желети још деце велика. Након осам месеци сам успела да се запослим, али сада већ знам шта могу да очекујем, уколико се одлучим да поново постанем мајка, с обзиром на то да сам још увек под уговором на одређено време, које трудницама не пружа никакву сигурност, а данас је шанса да радник код приватника добије решење за стално минимална - казала је.


КОРИСТЕ НЕДОСТАТКЕ ЗАКОНА

ИНСТИТУЦИЈИ заштитника људских права и слобода у последње две године обратиле су се три жене којима послодавци нису продужили уговоре о раду пошто су остале у другом стању. Закон о раду забрањује раскид уговора о раду са запосленом која остане у другом стању или планира трудноћу, али не штити оне које су уговор закључиле на одређено време, што послодавци у великом броју случајева користе да га не продуже.