Шеф црногорске дипломатије Срђан Дармановић боравио је у четвртак у Приштини где је у разговору са тамошњим званичницима рекао да могу да рачунају на подршку Црне Горе у свему. Дармановић се срео са Беџетом Пацолијем, Кадријем Весељијем и Рамушом Харадинајем. Како преносе приштински медији на овим састанцима Пацоли је рекао да је црногорски допринос регионалној стабилности веома значајан и да то грађани тзв. Косова веома цене док је Весељи исказао „велико поштовање за резултате црногорске државне политике“.

Прочитајте још - ЦРНОГОРСКИ ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ: Подржаћемо сваки договор Београда и Приштине

Током састанка са Харадинајем, Дармановић је нагласио да Црна Гора с пажњом прати и подржава дијалог „Косова“ и Србије, казавши да је важно да две стране постигну одржив споразум који ће бити у функцији дуготрајне стаблиности западног Балкана.

-Црна Гора представља пример успешног модела развоја и државу на коју се морају угледати и друге државе у погледу европских и евроатланских интеграција, рекао је Харадинај.

Дармановић и Пацоли потписали су споразум о сарадњи између „две државе“ у контексту приступања Европске уније. Црогорски министар спољних послова поручио је да „Косово“ може и у том делу да рачуна на подршку званичне Подгорице.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: ПРОВОКАЦИЈА УСМЕРЕНА ПРЕМА СРБИЈИ И СРПСКОМ НАРОДУ У ЦРНОЈ ГОРИ


На посету Дармановића Приштини реаговли су из Демократског фронта. Посланик овог политичког савеза Јован Вучуровић изјавио је да се ради о класичној провокацији која је усмерена према Србији и српском народу у Црној Гори. Он сматра да није није случајно да она пада готово на годишњицу почетка агресије НАТО-а на Црну Гору и Србију, која је и била увод и подршка стварању лажне државе на тлу Србије.


-Дармановић је у Приштини дочекан управо од албанских терористичких вођа - злочинаца, криминалаца и трговаца органима побијених Срба и Црногораца. То је свакако друштво које је пристаје људима из врха овдашњег антисрпског режима који је одавно заратио са традиционалном Црном Гором. Издаја Црне Горе и наших предака је једино на чему је овај режим истрајао у ових двадесет година. Ништа се није променило од тренутка када се Мило Ђукановић, док су његова земља и народ горели под бомбама НАТО-а, састајао са убицама нашег народа. И управо је континуитет те велеиздајничке политике данашња сарадња са албанским шовинистима и „перјаницама“ терористичке ОВК. Сарадња црногорског режима и албанских екстремиста веома је опасна за Црну Гору, јер смо и на примеру Тузи видели да овој власти не сметају заставе ОВК, што значи да их не интересује ни очување територијалног интегритета Црне Горе. Након промена неопходно је исправити многе неправде које је овај режим учинио нашем народу, а подсећамо да је, по признању врха режима, 85 одсто грађана било против признања лажне државе Косово - поручује Вучуровић.