ПОСЛЕ дужег времена у Колашину је почело да "сева" између ДПС, који је са коалиционим партнером СД на власти у овој општини и опозиционог СНП, који је недавно са партнерима власт препустио Ђукановићевој партији. Сукоб је уследио после посета потпредседника Владе и министра пољопривреде Милутина Симовића затвореној фабрици воде "Липово".

Из СНП су за Симовићеву посету рекли да је мотивисана само самболичним и политичким интересима челника Демократске партије социјалиста.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бар: Дозвола за вртић незаконита

Из ОО ДПС су узвратили прозивкама на рачун СНП и њиховог учешћа на последњим локалним изборима.

- Није нимало чудно што се колашинској Социјалистичкој народној партији привиђају "голе ледине". Стратегију голе партијске ледине су успешно демонстрирали и на последњим локалним изборима, па су први пут, у колашинском партијском надметању за поверење грађана, наступили без своје листе, што их је још више маргинализовало на политичкој сцени Колашина - кажу у ОО ДПС Колашин.

Из СНП су поручили да "јачају и да не намеравају стати".

- Управо зато што нама нису пријатељи и финансијери одбегли тајкуни, зато што се наши градоначелници не налазе иза решетака као бројни ваши. Истина је, ми нисмо имали ни Светозара Маровића, ни Душка Кнежевића, ни Вуку Голубовића, ни Рајка Куљачу, ни Жарка Павићевића, ни Лазара Рађеновића, као ни бројне друге. Вероватно су сасвим случајно то ваши партијски другови - контрирао је ОО СНП Колашин, понављајући питање упућено ДПС: "Зашто сте заташкали детаље око стечајног поступка у 'Импрегнацији дрвета'?"


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мараш признањем отежао Мигу

НОВА АФЕРА?

- ЗНАМО и зашто заташкавате детаље око стечаја "Импрегнације дрвета". Зато што се ту крије нова афера, чијим откривањем ће пасти још један ваш пријатељ и финансијер. Опет вас питамо исто, шта се десило са некада успешним колашинским колективима? Где су сада ШИК "Тара", ФАК, "Велетрговина", "Сињавина", "Транспорт", постројења, машине, радници - питају из СНП.