НЕДАВНА изјава функционера ДПС Миленка Мараша, доскорашњег председника Скупштине ГО Голубовци и потпредседника ФСЦГ, да је бивши градоначелник Подгорице Славољуб Миго Стијеповић поделио 47.500 евра изборним штабовима ДПС у Зети, као својеврстан вид помоћи родном крају, отежао је положај некадашњег министра, бившег градоначелника Подгорице и генералног секретара кабинета председника Црне Горе, једног од двојице главних актера филма којим је отворена афера "Коверта".

Да подсетимо, одбегли председник "Атлас групе", како се види на филму, даје Стијеповићу коверту са 97.500 евра, намењених "подмазивању" бирача за изборе у Подгорици. После двадесетак дана, Специјално тужилаштво је Стијеповића осумњичило за кривично дело прање новца.

Прочитајте још: Стијеповић открио саучеснике афере “Коверта”

- Након овако јавног признања Мараша, да Црна Гора којим случајем има ВДТ и СДТ, Славољубу Стијеповићу и активистима, којима је подељен новац, требало би по аутоматизму одредити притвор, јер су учествовали у куповини гласова - кажу у Демократском фронту.

У ДФ констатују да је јасно да актуелни састав одборничке већине нема легитимитет грађана Зете, јер су мандати које су освојили производ бруталне куповине гласова и злоупотребе изборне воље.

- Где је преосталих 50.000 евра ако Мараш тврди да су штабови у Зети добили 47.500 евра? Права је прилика да Мараш добије позив од СДТ и објасни како је 50.000 евра испарило од Подгорице до Зете - поручују из ДФ.

Славољуб Миго Стијеповић на обележавању дана општине Голубовци - Фото Главни град Подгорица


КУПОВАЛИ ВОЉУ БИРАЧА?

У ГРАЂАНСКОМ покрету УРА, осврћући се на прославу Дана општине Голубовци, саопштили су да је већина првака ДПС из Зете, који су јуче у сали Скупштине Голубовци прославили дан ове градске општине, требало да буде пред истражним органима због криминалних активности, куповине воље бирача и, тиме, гажења Устава Црне Горе.