Близанци Милинко Пујо и Мирко Веско Вучековић (57) убили су се на свом имању у овом селу. Браћа, која се никада нису раздвајала, сахрањена су јуче на сеоском гробљу у Ждребаонику.

Шта је претходило драми налик античким, покушавају да сазнају истражитељи, који су одмах после вести да су у кући и пред њом пронађена беживотна тела близанаца блокирали имање и почели да слажу мозаик трагедије која је одјекнула не само у овом крају. Јер, ни најстарији хроничари не памте да се овако нешто десило у Црној Гори.

Полиција је без икакве сумње утврдила да браћу није нико убио већ да је реч о самоубиству. Такав исход је најављивао Милинко, који је због болести требало да иде на операцију. Међутим, како је причао, он није желео на операциони сто, па и по цену да себи прекрати живот.


ПР
ОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОГИНУО МАКЕДОНСКИ ГЛУМАЦ: Петрушевског убила струја док је радио на викендици

То је и учинио у суботу, разневши се експлозивом у дворишту...

Када је то видео Мирко, који је целог живота живео са братом, улетео је у кућу, дограбио ловачку пушку и такође пресудио себи.

Породично имање Вучековића


- Није могао да живи без брата, с којим је био заједно од смрти мајке. Нису се женили, а били су добре комшије, часни и поштени људи. Имају и сестру - кажу познаници близанаца, који су некада радили у фабрици радијатора у Даниловграду. После пропасти фирме, посветили су се свом имању и лепо живели. Све до суботе по подне, када су, у размаку од само неколико минута, обојица прекратила себи живот...