ЦРНОГОРСКИ држављанин Елвис Калач (37), који живи у белгијском граду Месанси, напао је пре неколико дана на улици своју супругу, а становници овог места у првом тренутку су помислили да је реч о терористичком нападу. Према писању тамошњих медија, жену је напао секиром, а том приликом је показао да је опасан експлозивом, за који се касније испоставило да није прави. Све је окончано тако што је Калач сутрадан преминуо у болници, пошто је пре хапшења попио отров, који је понео са собом, док је жена задобила тешке повреде, али није животно угрожена.

Како је објављено на порталу “ЦДМ” пошто је Калач напао бившу супругу, грађани су позвали полицију и обавестили да је због начина како се све одиграло вероватно реч о терористичком нападу. Одмах су евакуисани житељи насеља који живе у близини где се све одиграло, а позвана је и војска. Припадници полиције и војске, који су дошли на лице места, преговарали су са Калачем и након неког времена успели да издејствују да он одбаци секиру и да се преда. Пошто је то урадио, он је попио отвор, од чијег дејства је убрзо изгубио свест, па је хитно пребачен у болницу.

Прочитајте још - Убио их је Црногорац, име не смем да кажем

Истражитељи су, како је објављено, претресли Калачеву кућу, како би проверили има ли у њој експлозивних направа. Кад је након детаљне провере утврђено да нема, надлежно тужилаштво је одмах издало саопштење у којем је демантована било каква повезаност са терористичким нападом. Утврђено је да је Калач у Белгији са супругом живео последњих неколико година, као и да су у фази развода брака. Закључено је да је управо ова чињеница била повод за инцидент.

Калач пре хапшења попио отров / Facebook