ХЕРЦЕГ НОВИ - Двогодишњу срну, која је повређена стигла до Крушевица, на стрмим и кршевитим падинама Орјена сигурне смрти спасли су управник ловишта "Орјен" Јован Радман, брза реакција ветеринара Слободана Губеренића и ловац Боро Томашевић. Бежећи пред ловачким псима, она је повредила обе ноге, а због тешког прелома у пределу потколенице, леву су јој ампутирали.

- Предња лева нога била је, практично, смрскана. Реч је о отвореним преломима, тако да друга хируршка интервенција није била могућа. Претпостављам да је бежала пред ловцима и псима, а у борби за живот преко тих гудура је пала и сломила ногу - објаснио је ветеринар Губеренић и додао да се не може вратити у природу, пошто би била исувише лак плен, али ју је, засад, прихватила породица мештана која брине о њој.

Управник Радман истиче да је спасавање срне трајало скоро три сата и да је невероватно да је све време била потпуно мирна. Срна је јуче била добро, а почела је и да једе. Воље за животом, очигледно, има, а како ће наставити и да ли ће људи добре воље да јој буду ослонац - проверићемо.