Посада борбених авиона за пресретање за велике висине МиГ-31 из ваздушног пука ваздухопловних снага Централне војне области и ваздухопловне одбране стациониране у региону Перм увежбавала је технике пресретања уљеза у ваздушном простору и њиховог присиљавања на слетање, саопштила је данас канцеларија за сарадњу за медије те области.

"Посада МиГ-31 открила је улљеза користећи своје радаре. Посада је идентификовала државну припадност, тип и ознаку авиона који није одговорио на захтеве пресретача, који је користио идентификациони систем "пријатељ или непријатељ" и применио метод успостављања визуелног контакта", каже се у саопштењу.

Додаје се да су након пресретања уљеза, два авиона МиГ-31 увежбавала технику блиског прилаза уљезу са обе стране и праћење до најближе писте за слетање, преноси Тасс.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Rogozin: MiG-31 modernizovan paralelno sa „Kindžalom“ (VIDEO)

"Пилоти су наизменично преузимали улоге пресретача и уљеза, како би вежба била што сличнија правом борбеном окружењу", стоји у саопштењу.

Како се наводи, у вежби је учествовало више од 10 авиона и више од 300 припадника особља конроле лета, као и групе за техничку подршку и 30 комада земаљске опреме.