Познати амерички бизнисмен, политичар, писац и филантроп Мајкл Блумберг поново размишља да се укључи у председничку трку наредне године, разочаран свим главним кандидатима Демократске странке, сазнаје Њујорк пост из неименованих извора.

"Блумберг мисли да је Џо Бајден слаб, а да Берни Сандерс и Елизабет Ворен не могу да победе", рекао је извор упознат с променом правца размишљања бившег градоначелника Њујорка у три мандата, који је пре неколико месеци изразио незаинтересованост да буде кандидат.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мајк Помпео стигао у Немачку

Други извор је навео да ће Блумберг брзо донети одлуку, док трећи извор очекује да одлука буде донета у року од неколико дана.

Пост наводи да Блумберг верује да се динамика трке за кандидата демократа променила и да умерени главни кандидат Бајден посрће, док Воренова, која се противи корпорацијама, добија на убрзању.

"Трамп ће поново бити изабран ако Елизабет Ворен буде кандидат демократа, То демократе не желе. Зато је Блумберг охрабрен да поново размисли и укључи се у трку", рекао је извор њујоршког листа.

Извори листа сагласни су у томе да Блумберг има довољно средстава и спреман тим да се укључи у кампању овако касно, с обзиром на то да демократе бирају свог кандидата за председничке изборе 3. фебруара.