Француска железничка компанија ТСО проглашена је одговорном за смрт радника који је преминуо од срчаног удара током сексуалног односа са непознатом женском особом на службеном путу.

Суд у Паризу је његову смрт прогласио смрћу на радном месту, односно повредом на раду и на основу тога његова породица је добила право на одштету.

Иако је компанија тврдила да радник није извршавао професионалне дужности кад је у хотелску собу довео непознату жену, према француском закону, послодавац је одговоран за сваку несрећу која се догоди на пословном путовању, објаснио је судија.

Прочитајте још - Срце отказало током секса са љубавницом

Мушкарац, који је назван само као Ксавије Икс, радио је као инжењер за железничку компанију ТСО недалеко од Париза. Умро је 2013. године у хотелу током службеног пута у централној Француској због, како је послодавац то описао, „ванбрачне везе са потпуном непознатом женском особом”, пише Би-Би-Си.

Kомпанија је покушала да оспори одлуку коју је подржало национално здравствено осигурање да смрт сматра несрећом на радном месту, а из осигурања су се бранили тврдњом да је сексуална активност нормална „попут туширања или оброка”.

У својој пресуди париски апелациони суд је подржао ово гледиште. Запослени на службеном путу имају право на социјалну заштиту независно од околности, одлучио је суд.