Јака киша захватила је делове западног Јапана, након што је рано јутрос тропска олуја "Кроса" погодила копно, а АП преноси да је најмање 11 особа повређено.

Званичници су саветовали да више од пола милиона људи буде спремно да се евакуише, преноси Ројтерс.

Због лошег времена отказано је више стотина летова и полазака возова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - MASOVNA EVAKUACIJA: Više od 300.000 ljudi na putu oluje

Јапанске власти упозориле су да би до сутра у појединим деловима могла пасти неуобичајено велика количина кише, због чега је упућен савет за евакуацију 584.100 људи, јер су водостаји неколико река веома високи.

"Због предвиђања да ће пасти рекордна колицина кише и бити јаки удари ветра, желели бисмо да замолимо људе у угроженим подручјима да избегавају излазак и да се прирепме за евакуацију", рекао је портпарол јапанске администрације.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Požar na Eviji razmera ekološke katastrofe: Potresne scene, avioni na tamno crvenom nebu, visoki plamenovi i gust dim iznad šume (VIDEO)

Метеоролошка служба наводи да је тропска олуја била праћена ударима ветра брзине и до 144 километра на час када је захватила копно у префектури Хирошима на западу Јапана.

Упркос јакој киши, нема извештаја о поплавама, али је пријављено десетак повређедних, између осталог и човек који је упао у море.