Међу 20 убијених у масовној пуцњави у америчком граду Ел Пасо је и 25-годишња Џордан Анчондо, која страдала док је штитила свог двомесечног сина, јављају амерички медији. Тужиоци траже смртну казну за убицу Патрика Крусијуса који је ухапшен након извршеног злочина.

Анчондова, иначе мајка троје деце, прва је идентификована жртва масакра у трговини "Волмарт" у Ел Пасу. Њену смрт потврдила је њена сестра Лета Џамровски (19).

Према њеним речима, Џордан Анчондо је страдала док је куповала школски прибор за једно од своје старије деце.

 На основу повреда које је беба претрпела, рекли су нам да је Џордан највероватније покушала да заштити своје дете. Када је упуцана, држала је бебу у рукама и затим је пала преко њега, због чега је детету сломљено неколико костију. Беба је жива јер је она дала свој живот да је заштити - каже Лета Џамировски, преносе амерички медији.

За сада се не зна каква је судбина Џордановог супруга Анреа, који је такође био у тржном центру, али је сигурно да се после масакра ником њие јавио.

- Рекли су нам да би нас он, ако је жив, вероватно већ контактирао - каже Лета.

Масовна пуцњава у "Волмарту" у Ел Пасу догодила се синоћ након што је Патрик Крусијус (21) почео да пуца по присутнима у продавници не бирајући жртве. Убијено је 20 особа, међу којима и двоје деце, а рањено 40 људи.

Шеф полиције Ел Паса Грег Ален изјавио је да се истрага води као да је у питању потенцијални злочин из мржње. Полиција наводи да документ за који се верује да је написао и на интернет поставио осумњичени указује на злочин из мржње јер садржи националиштичке, расистичке и антисемитске ставове.