Девет особа је убијено, а најмање 16 их је рањено у новој пуцњави у САД, у Охају, само неколико сати након смртоносног напада у Тексасу где је убијено 20, а рањено 26 људи.


Полиција у Дејтону верује да је напад извела само једна особа, која је убијена у пуцњави, али још није утврдила њен идентитет и мотив, преноси АП.


Полиција је на Твитеру навела да је "ситуацију са пуцњавом" у четврти Орегон у Дејтону почела у 01:00 по локалном времену, али да су полицајци брзо успели да окончају инцидент , јавио је британски Мирор.Локалне болнице обавештене су да ће пристићи неколико пацијената повређених у пуцњави. Према локалној телевизији, најмање седам жртава је убијено.
Представник полиције Мт Карпер рекао је на конференцији за новинаре да су осумњиченог убили полицајци на месту догађаја.


На снимцима са лица места видела су се бројна возила хитних служби, а према извештајима на друштвеним мрежама пуцњава се догодила испред бара Нед Пеперс.Из болнице Мајами вели потврђено је да је хоспитализовано 16 повређених у пуцњави, али детаљи о њиховом стању нису саопштени.


Дејтон се налази на западу Охаја и има око 140.000 становника.


Карпер је четврт Орегон описао као миран део центра града, пун забавних садржаја, као што су барови, ресторани и позоришта и истакао да су овакви догађаји неуобичајени за град као што је Дејтон.


Пуцњава у Дејтону десила се само неолико сати после сличног инцидента у тексашком граду Ел Пасо, а пре само неколико дана 19-годишњи нападач убио је троје људи, укључујући двоје деце, на фестивалу хране у северној Калифорнији.


Пуцњава у Дејтону је 22. масовно убиство у САД у 2019. години, према подацима Североисточног универзитета, који прати сва убиства у тој земљи од 2006. године у којима је убијено четворо или више људи, не укљјучујући нападача.


Првих 20 масовних убистава у САД ове године однело је 96 живота.