Четири особе ухапшене су у Софији због сексуалне експлоатације деце путем интернета, саопштило је данас бугарско Министарство унутрашњих послова.

Како се наводи, осумњичени су користили Фејсбук за успостављање првог контакта са децом, да би након што добију поверење деце прелазили на апликацију за четовање, преноси БТА.

Када би успели да наведу децу да деле своје направљене сексуално експлицитне фотографије и видео снимке, терали би их да праве још материјала или се чак састају са њима лично.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Половина дечије порнографије на холандским серверима

Министарство је навело да су ухапшени радник на бензинској пумпи, радник у телефонској компанији, морнар и једна незапослена особа из Бургаса, Софије и Варне.

У одузетом уређају, који припада ухапшеном морнару, пронађено је неколико фолдера са фотографијама деце која се играју у једном парку на плажи у Бургасу.

Дојава о томе шта раде стигла је након истраге коју је спровела Национална служба за безбедност, а након дојаве америчких колега који су уочили комуникацију преко апликације "КИК" током међународне истраге у којој су учествовале у новозеландске власти.