Њујоршка полиција ухапсила је мушкарца (37) који је ноћас ушао у католичку катедралу Светог Патрика у Њујорку с канистерима бензина, течног гаса и упаљачем.

Пошто је осумњичени ушао у катедралу у центру Менхетна нешто пре осам сати увече, пришао му је припадник обезбеђења, саопштила је њујоршка полиција.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Откривен могући узрок пожара у Нотр Даму

Када се окренуо да пође, бензин се просуо по поду а чувар је обавестио полицијајце који су били распоређени испред цркве, преноси АП.

Они су ухватили мушкарца и он је приведен на испитивање, рекао је Џон Милер, заменик комесара за обавештајне и антитерористичке послове њујоршке полиције.

Он је рекао да је осумњичени код себе имао четири галона бензина, две боце течног гаса и упаљаче што је, како је казао, разлог за велику забринутост.

Осумњичени је рекао полицији да је пролазио кроз катедралу како би стигао од Пете авеније до Авеније Медисон и да му је у комбију нестало бензина.

Полиција је проверила те наводе и установила да возило није остало без бензина. Мушкарац је тада ухапшен. Познат је полицији од раније.

На питање да ли је "тероризам" био мотив инцидента, Милер је рекао да је "прерано да се то каже".

Он је ипак приметио да је до инцидента дошло два дана после пожара у париској катедрали Нотр Дам.