НЕШТО више од месец дана пошто је у великом пожару у предграђу Даке 21. фебруара погинуло 78 особа, ватра је у четвртак поново у престоници Бангладеша "гутала" зграду од 19 спратова, одневши животе најмање 19 особа, док је бар 60 повређених. Шесторо људи је погинуло пошто су, у паници, искакали кроз прозоре небодера, док је седма жртва подлегла тешким опекотинама.

Пожар је букнуо на деветом спрату, његов узрок је још непознат. Банани, кварт где је избио пожар, трговинска је четврт са вишеспратним пословним зградама, универзитетима и ресторанима.

- Чим сам чуо да је избио пожар у згради, брзо сам похитао напоље. Али, многе моје колеге остале су заробљене у канцеларији - причао је медијима Шојкот Рахман.

Заробљени људи успаничено су махали с прозора и са крова зграде. Видео-снимак показивао је пет људи како излазе кроз прозор док око њих лете изгорели предмети. Видело се и како је једна особа склизнула са неког конопца који је користила да побегне, пала на каблове за струју и затим на тло.

Бар троје људи је преминуло пошто су, искочивши са виших спратова, без видних опекотина, задобили тешке повреде главе.

Пожар су за то време гасили ватрогасци са 22 ватрогасна возила. На лицу места било је 95 служби хитне помоћи, док су хеликоптери спасавали људе с крова и проливали воду на зграду, око које су се окупиле стотине успаничених рођака и пријатеља.

Пре девет година у најгушће насељеном делу Даке у пожару је настрадало 123 људи. Пре седам година у деветоспратници у којој се налазила фабрика одеће, у ватри изазваној саботажом настрадало је 111 радника.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - UŽAS U BANGLADEŠU: U požaru najmanje 67 mrtvih, 50 povređenih (VIDEO)


Фото АП Десетине мртвих у пожару у вишеспратнициПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Bangladeš: Najmanje 13 poginulih u požaru u fabrici