СПОР комшија и учестале свађе око међе, ко је коме ушао у имање - платио је својим животом Јован Јовичић (54) којег је са више убода ножем, како се сумња, усмртио Рајко Р. (55) из Инђије. Убиство које се догодило у среду увече у Улици Стевана Сремца на неколико метара од кућа где обојица мушкараца живе, оставило је крваве трагове, на које су комшије у четвртак потресено и згрожено гледали. Осумњичени за убиство комшије налази се иза решетака, биће саслушан у петак у Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици.

Њихови пријатељи и за Јована и за Рајка имају само речи хвале. Међутим, кажу да су се само питали када ће се овако нешто догодити, јер су у случају свађе око међе - обојица била тврдоглава.

Крваве мрље по путу, трави, огради, подсетили су житеље ове улице на стравичан злочин, који како они кажу, нису могли да спрече иако су неки то вече покушали.

- Јова је изашао из његове куће да узме нешто из кола, и тада га је угледао Рајко и напао. Одмах се свађа претворила у крвави пир. Јова је покушавао да му побегне, а овај је ишао стално за њим и убадао га ножем - препричавају комшијску драму пријатељи, додајући да је код Јована био један човек у том тренутку, али да је побегао јер се уплашио.


Прочитајте још - ПОСЛЕ РОЧИШТА “ПОТЕГАО” НОЖ: Због међе убио комшију

Комшије су позвале Хитну помоћ, али нажалост Јовичићу није било спаса. Јованова супруга Нада, која је за време крвавог злочина била на послу, није хтела да коментарише њихов сукоб са комшијом чија кућа се налази поред. Кратко је за "Новости" рекла, да и "то што су се мало скућили комшија хоће да им отме".

Породица Јовичић кућу у којој сада живе купила је пре три године и тада се доселила у ову улицу, после дугих подстанарских година, након избеглиштва из Хрватске.

Сведоци су позвали помоћ, али избоденом Јовичићу није било спаса

- Нама није јасно зашто је њих Рајко теретио да су на његовом имању, када људи нису ништа дограђивали. Чак када су извели геометра, утврдио је да је Рајко прешао у њихово имање - зачуђено се питају комшије које мисле да су поводом тога и имали рочиште у среду.


РАЊАВАН

КОМШИЈЕ које су пратиле драму кобне вечери, кажу када је полиција изводила Рајка из куће, да је наводно викао "Не кајем се шта сам урадио".

- Он је био на ратишту. Чак је тамо и рањаван... Да нису неке последице, не знамо. Није нам деловао да би могао нешто овако да уради - говори З. Р. из улице.