У ЗДРАВСТВЕНОМ центру Ужице, највећем јавном систему у западној Србији, у среду је завладао мук, када се проширила вест о хапшењу Б. Б. (28), старијег сина директора Здравственог центра. Приведено је још девет особа повезаних са њим. Како наводе из МУП, осумњичени се терети да је од више особа узео 28.450 евра и 250.000 динара, дајући им лажна обећања да ће они добити посао у установи - на чијем је челу његов отац.

Хапшење су спровели припадници Одељења за борбу против корупције МУП Србије, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Kраљеву, где ће Б. Б. бити саслушан. Он је, наводно, током две године, током 2018. и 2019, у седам наврата од више особа узео поменуту суму новца, па ће му на терет бити стављено кривично дело трговине утицајем.

У граду на Ђетињи се говори да директор Здравственог центра није знао за криминалне активности свог сина, односно, да он није умешан у незаконите радње. Није обелодањено да ли је Б. Б. своја обећања о ухлебљењу покушавао да спроведе преко других запослених у овој установи.

Прочитајте још - Ухапшени због трговине утицајем: Рекетирали хуманитарце и дијаспору (ВИДЕО)

Да је ухапшени био и раније проблематичан, као и да је родитељима, иначе угледним лекарима у Ужицу задавао невоље, говорило се и раније, пре ове акције МУП.

Ухапшени су још Н. Ћ. (32), З. Д. (53) и Н. Д. (31) из Пријепоља, И. И. (40), А. И. (33) и А. Р. (33) из Ужица, М. М. (35) и Д. П. (32) из Косјерића и М. В. (32) из Бајине Баште. Они су, како се сумња, давали новац да би на незаконит начин дошли до посла.


ГАРАНЦИЈЕ

ОСУМЊИЧЕНИ Б. Б. је са осталим ухапшенима, како се сумња, склапао уговоре о позајмици, као гаранцију да ће он утицати на свог оца приликом запошљавања, сазнајемо у МУП. Осумњиченом Б. Б. је одређено задржавање до 48 часова, он ће уз кривичну пријаву бити спроведен Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву. Остали осумњичени биће приведени надлежним тужилаштвима.