СУДИЈА за претходни поступак Вишег суда у Суботици продужио је притвор још до 30 дана Татјани Б. (48) из Сенте, која је пре месец дана ухапшена због сумње да је покушала да са 1.600 евра потплати баштована да убије њеног мужа Зорана Б. (49). Она се од тада налази у притвору и сумњичи се да је извршила кривично дело подстрекавање на тешко убиство. Како "Новости" сазнају, у међувремену су лекари у специјализованој установи испитивали њено психичко здравље.

- У Централној затворској болници у Београду урађено је психијатријско-психолошко вештачење личности те жене. Тај налаз сада чека Више јавно тужилаштво у Суботици, које води истрагу о овом случају и од резултата тог испитивања зависиће и даље кораци према осумњиченој - сазнајемо од извора упућеног у овај случај.

Како смо већ писали, Татјана Б. ухапшена је пре месец дана због сумње да је од маја ове године па све до 15. августа више пута тражила од З. К. (33), из Сенте да убије њеног супруга Зорана Б. Како се испоставило, З. К. је познаник ове породице, јер је код њих повремено радио као баштован. Након хапшења, осумњичена је саслушана у Вишем јавном тужилаштву у Суботици, где је негирала кривично дело, а притвор јој је одређен због бојазни да може да доврши кривично дело, да утиче на сведоке и због узнемиравања јавности. Тужилаштво је, као сведока, саслушало и њеног мужа Зорана Б. као и још пет сведока.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЖЕНА УХАПШЕНА У СЕНТИ: Обећала 1.600 евра да јој убију мужа!

Засад није могуће дознати да ли и Зоран Б. оптужује супругу за покушај убиства, али је извесно да је на дан када је она приведена у тужилаштво дошао и он, спреман да да исказ.

Овај, по свему судећи, компликован случај, још замршенијим чини и то што није сасвим јасан мотив због којег би Татјана Б. одлучила да убије мужа.


ПЛАН ЛИКВИДАЦИЈЕ?

ТАТЈАНА Б. је, наводно, испланирала да убиство изгледа као разбојничка крађа. Требало да она остави врата куће откључана, па би потенцијални убица ушао током ноћи и у спаваћој соби убио њеног мужа, али би мало повредио и њу. Истовремено би била инсценирана преметачина.