ПРОШЛО је годину дана од бруталног убиства старице Миладије Кочовић (77), из забитог села Гошево на Пештеру, а полиција у Сјеници и Новом Пазару још није успела да уђе у траг починиоцу овог страшног злочина. Како време одмиче, све су мањи изгледи да ће убице стићи рука правде.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пештер: Миладија усмрћена хицем с леђа

Несрећна старица усмрћена је на прагу свог катуна (бачије) подно Гиљеве, најпре хицем из пушке. Потом ју је монструм из пиштоља "оверио" хицем у главу. Из куће је тада однето 400 евра, а убица је понео и ловачку пушку породице Кочовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Миладија "оверена" у главу због 400 евра

Мада је полиција потпомогнута експертима из Београда прочешљала целу Пештерску висораван, помака у истрази још нема. Верује се да је разбојник дошао са територије оближње Црне Горе и да се одмах после злочина вратио "на сигурно".

Полиција засада безуспешно трага и за Денисом П. (27), из Сјенице, који је пре две недеље у селу Горња Вапа убио Асмира Метовића (29) и тешко ранио његовог брата Алмира Метовића (27). После злочина, Денис П. је сео у своја кола и од тада му се губи сваки траг. Верује се да је сеоским путевима успео да пређе у Црну Гору, можда и на Косово, или се негде крије и чека повољнију прилику за илегални прелазак границе.

Жртва Миладија Кочовић

Упркос свим потерама и блокадама, границу са Црном Гором, а и административну линију са Косовом, није тешко прећи. Готово сваки починилац тешког кривичног дела најпре покуша да се пребаци у "иностранство", па тек потом размишља о предаји. Иако постоји добра сарадња са полицијом Црне Горе, а и са безбедносним структурама на Косову, убице успевају да стигну и до Италије, Немачке и других европских земаља.

Ипак, из полиције поручују да потрага није стала и да ће трагати за убицама све док их не нађу.

Супруг убијене

БЕКСТВА ПРЕКО КОСОВА

НОВОСАЂАНИН Даријан Мусић, који је осуђен за убиство своје девојке, манекенке Владиславе Червенко, успео је својеверемено да у "ситним сатима" пешице, преко села Батњик код Новог Пазара, из Србије пређе на север Косова. Ухапшен је у последњем тренутку, а од слободе га је делило само неколико стотина метара. Тутинац Мујо Гегић је, након што је у Новом Пазару починио двоструко убиство, преко Рогозне успео да пређе на север Косова, а потом да преко Италије стигне у Немачку, где је убио још троје људи. Тренутно је у Немачкој на доживотној робији.