У несвакидашњој несрећи која се у четвртак, око 14 сати, догодила у краљевачком насељу Грдица, од струјног удара настрадао је монтер Ј.Ђ.(35) из Краљева, запослен у овдашњем приватном предузећу „Тинг“.

Како се претпоставља, несрећа се догодила када је корпу у којој се на висини од око пет метара налазио Ј.Ђ., радећи на постављању телекомуникационог оптичког кабла, захватио такозвани струјни лук од оближње високонапонске мреже. Од силовитог струјног удара несрећни монтер на месту је преминуо.

Прочитајте још - Струја убила радника на мешалици за бетон

Према речима његових колега из фирме, Ј.Ђ. је важио за најбољег радника, био је врхунски обучен и поседовао је све неопходне сертификате и дозволе.

- Несрећа, права несрећа...Не знам шта да вам кажем – још у шоку прича један од колега који је чувши шта се десило пристигао на место несреће. - У први мах сам помислио да је корпа закачила струјни кабл, а испоставило се да су струјни лук и варнице удариле у корпу у којој је био монтер. Ту, на жалост, није било помоћи.

Фото Г. Шљивић


Осим припадника краљевачке полиције на место несреће убрзо су пристигли и лекари хитне помоћи који су могли само да констатују смрт несрећног монтера.

А, више околности под којима се несрећа догодила биће познато након истраге која је у току. Нема сумње да ће посла бити и за надлежне инспекције које ће морати да утврде и да ли су овом приликом предузете све неопходне безбедносне и мере заштите на раду.