ТЕК након полицијског саопштења да је ухапшен и приведен у Више јавно тужилаштво у Зрењанину Норберт Ш. (29), због сумње да је извршио кривично дело убиство, "Новости" сазнају да се трагични чин догодио у понедељак 15. јула, у вечерњим часовима, у кући несрећног старца Јаноша Касаша (85), који је у четвртак сахрањен на локалном гробљу у Белом Блату.

Прочитајте још: Зрењанин: Ухапшен због сумње да је убио мушкарца

Шта се стварно догодило и око чега су се сукобили, вероватно ће утврдити истрага.

- Јанош је и поред својих година био веома виталан, калемио је воће у дворишту породичне куће у којој је живео сам, а колико знам, има ћерку у Италији - прича мештанин села Бело Блато, којег смо срели у близини закључане куће покојног старца и који није желео да му се спомиње име.

Нико, наравно, не зна шта се заправо догодило и због чега је Норберт Ш. жарачем по глави ударио Јаноша и нанео му смртну повреду, а како је зрењанинска полиција потврдила, убиство се догодило након свађе и жестоког вербалног дуела.

Прочитајте још: ПРАВОСНАЖНО ОСУЂЕН: У налету беса мајку распорио од стомака до врата, ово је његова казна

Двадесетдеветогодишњи убица из Белог Блата у селу је познат по честим испадима и сукобима са полицијом, а како мештани причају, нарочито је агресиван откако му је отац умро, а мајка напустила породични дом. Норберт у Белом Блату има рођену сестру, која у ванбрачној заједници живи у кући у комшилуку Јаноша Касаша, код којег је повремено радила, набављајући намирнице и спремајући му кућу.

И убица је познавао покојног суграђанина, свраћао је код њега, тако да никоме у селу није јасно због чега су се посвађали, уз напомену неких, да можда, када га је жарачем ударио по глави, Норберт и није имао намеру да убије несрећног старца.

Осумњиченом је одређено задржавање у трајању до 48 сати и, уз кривичну пријаву, приведен је Вишем јавном тужилаштву у Зрењанину.