ПОЛИЦИЈА у Нишу интензивно трага за С. М. (30), који је осумњичен да је у четвртак у преподневним сатима брутално претукао своју супругу Д. Р. (24), после је чега је несрећна жена покушала да се отрује. Њу је, како сазнајемо, у непомичном стању пронашло њено четворогодишње дете, које је позвало баку, а она је одмах алармирала МУП и Хитну помоћ. Након инцидента, С. М. је побегао, а полиција за њим интензивно трага.

Насиљу је, како сазнајемо, претходила свађа супружника, а све се догодило у Мраморској улици у Нишу, у њиховом породичном дому.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Осумњичени за покушај убиства бивше супруге у Смедереву брани се ћутањем

Супруг је Д. Р. тукао мобилним телефоном, све док се уређај није распао, а затим је наставио да је удара песницама.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОРОДИЧНА ДРАМА У ЛЕБАНУ: Претукао жену па претио самоубиством

- Очајна жена, која је и раније била злостављана, попила је већу количину лекова у намери да се убије, а трагедију је спречила њена мајка коју је четворогодишња унука позвала у помоћ - кажу саговорници упознати са овим случајем. - Када је дошла, затекла је ћерку без свести и позвала Хитну помоћ, па је жртва породичног насиља одвезена у нишки клинички центар. Претпоставља се да је за покушај самоубиства искористила лекове преписане њеној мајци, које је узела без њеног знања.

Након пружене медицинске помоћи, Д. Р. је отпуштена на кућно лечење, а за њеним супругом полиција је расписала потрагу.

Овај језиви случај породичног насиља догодио се истог дана када и покушај убиства Славице Гајзер (45), за који се сумњичи њен бивши супруг Јожеф (54) из Ковина. Он је несрећној жени српом нанео повреде опасне по живот, и то наочиглед њиховог петогодишњег детета и Славичиног сина (14) из првог брака. Јожеф је саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву и бранио се ћутањем, сазнају "Новости". Њему је одређен притвор до 30 дана.

Гајзер није желео да говори ни у полицији након привођења. Тужилачка истрага која следи донеће детаље крваве породичне драме. Како сазнајемо, наредних дана очекује се и саслушање Славичиног четрнаестогодишњег сина, који је био сведок напада, и који је позвао полицију и Хитну помоћ. Он је, за сада, једини који би могао да истражним органима објасни околности под којим је дошло до трагичног догађаја.

Други сведок је Јожефово и Славичино дете од пет година, међутим, оно не може да сведочи. Kако се верује, жена је, након свађе и малтретирања, највероватније хтела да заштити децу и стала испред бившег мужа, када ју је он буквално пробуразио српом.

Кућа у којој је Славица Гајзер избодена српом

Напад се догодио у среду око поноћи у жртвиној кући у Смедереву, Јожеф је побегао само десетак минута пре доласка полиције. Одмах је расписана потрага за њим. Ухапшен је десетак сати касније. Полиција га је пронашла у рејону Смедерева, како се крије у близини железничке пруге. На другој локацији, полиција је нашла и срп којим је починио напад, и кога је бацио током бекства.

Иначе, Славица Гајзер до сада је више пута тражила заштиту полиције и судских орагана због насиља у породици. Суд је два пута Јожефу изрицао меру забране приласка и заштите од насиља, коју је он сваки пут кршио. Прошле године је, због овога, осуђен на десет месеци затвора, из кога је изашао 17. јуна, тачно месец дана пре кобног догађаја.

За покушај убиства запрећена је казна од пет до 15 година затвора.

КРИТИЧНО

СЛАВИЦА Гајзер, коју је бивши супруг избо српом, и даље је у критичном стању након задобијених повреда, и налази се на Војномедицинској академији у Београду. Њу је оперисао тим од три лекара, а исход је и даље неизвестан.