ПОРОДИЧНА трагедија узнемирила је мештане Нове Црње, који су јутрос сазнали да су у Улици Петефи Шандора број 34 комшиница пронашла беживотно тело шездесетогодишњег Андраша Дарушија и његове мајке Илоне (82), која је у бесвесном стању пребачена у Ургетни центар зрењанинске Опште болнице. По налогу Вишег тужилаштва, старица је задржана и у року од 48 часова биће приведена на саслушање у Више тужилаштво у Зрењанину, због сумње да је починила убиства.

Према наводним претпоставкама, мајка Илона и њен син Андраш, који је од четвртог разреда основне школе у инвалидским колицима и боловао је од параплегије, заједничком одлуком решили су да прекрате животне муке и себи одузму живот узимањем велике количине лекова за смирење, "бенседина".

Сузана Цветковић, судија Вишег суда у Зрењанину, која је обавила увиђај у кући Дарушијевих, у интересу истраге није саопштила да ли је Андраш заиста око врата имао пластичну кесу, како су причале комшије, односно да ли је смрт уследила дављењем или од превелике дозе лекова за смирење.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРАГЕДИЈА ИСПРЕД ДОМА ЗДРАВЉА: Мушкарац извршио самоубиство на Лабудовом брду

Према неким незваничним информацијама, поред тела Дарушијевих пронађено је опроштајно писмо, које је засада енигма, јер нико од комшија није знао да каже шта је његов садржај. Неки медији су пренели да су у писму стајале само три речи: "Не окривљујте никога."

Ида Мате, прва комшиница Дарушијевих, за "Новости", каже да су Илона и Андраш живели мирно и да су имали коректне односе са свима.

Андраш Дароши, Facebook


- Нису имали ближих рођака. Илонин супруг преминуо је пре двадесет година, а у селу има полубрата, али се нису често виђали. Комшиница у кући прекопута, Ержика, која је геронто-домаћица свакодневно је била код њих јер је бринула о тешко болесном Андрашу и његовој осамдесетдвогодишњој мајци Илони - изненађена трагедијом каже Ида за "Новости".

У кући где се трагедија догодила, након што је беживотно тело Андраша Дарушија колима погребне службе отпремљено на обдукцију у новосадски Центар за судску медицину, локални полицајац траком је запечатио улазна врата.ОДЛУКА

КАКО причају комшије из околних кућа, пензионерка Илона сама се бринула о свом болесном сину Андрашу, који је добијао скромну новчану помоћ и веома су тешко живели. Одлука да учине нешто овако страшно, сматрају комшије, вероватно је заједничка, с обзиром на то да се нису свађали и да су имали коректан однос.