ПАС луталица ујео је У. М. (11), ученицу четвртог разреда ОШ "Владимир Перић Валтер", надомак зграде у којој живи у Вакуфу. Девојчицу је животиња напала док је везивала пертле. Трагедију је спречио отац, који је успео да растера псе, а дете је примљено у пријепољски Дом здравља, одакле је након указане помоћи пуштено на кућно лечење. Цео случај пријављен је полицији.

Отац повређене девојчице Суад објашњава да су пси девојчици пришли око 20 сати, када се дете играло у дворишту зграде у којој живе.

- Она је била испред зграде у којој живимо, а ја сам са терасе посматрао игру. У једном моменту, када је моја ћерка почела да везује пертле, наишла су два пса луталице. Један пас ју је ујео за десно уво и изгребао је по лицу, други је лајао. Потрчао сам и успео да их отерам,док је ћеркица била готово избезумљена и без свести - прича за "Новости" Суад Мемовић.

Он наводи и да је дете уплашено, и да има трауме после свега што је преживела.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДРАМА НА ВЕЛИКОМ ОДМОРУ: Пас угризао ученика у дворишту школе, хитно пребачен у КЦ Ниш 

Плато Дома културе, хаустори зграда, двориште школе "Владимир Перић Валтер", парк у Вакуфу главне су локације одакле пси луталице сеју страх код деце и родитеља. Поред шетача, животиње неретко кидишу и на возаче двоточкаша, бициклисте и мотоциклисте, па је питање дана када ће неко бити теже повређен. Грађани негодују што се нико у локалној самоуправи не бави овом проблематиком.

- Унук ми има осам година, дете довољно одрасло да може сам да се игра са вршњацима испред зграде и ту код Дома, међутим не смем самог да га пустим због луталица којих је из дана у дан све више - рекао нам је комшија Драган В. који станује у згради поред.

АЗИЛ НА ЧЕКАЊУ

ОВО је други напад паса луталица у последњих месец дана. Средином прошлог месеца медицинска сестра Слободанка Дучић, након напада паса луталица, само пуком срећом и уз помоћ станара зграде испред које се десио напад, успела је да се одбрани од животиња.

Све ово предупредила би изградња азила за псе, који је годинама на чекању.