Погранична полиција МУП Србије, из јединице у Бањи Ковиљачи, у суботу у касним поподневним становима, запленила је у Горњој Ковиљачи код једног мештанина текстилну робу, пореклом из Новог Пазара, чија се вредност на тржишту порцењује на око 100.000 евра, сазнају „Новости“ у полицији.

Лознички полицајци и колеге „граничари“, по налогу суда, претресли су помоћна здања мештанима Горње Ковиљаче, где су затекли, „огромне количине текстилне робе, без икакве документације“. Сва роба је, одмах, привремено одузета и превезна је, у више полицијских кола, до седишта ПУ Лозница.

Роба је стигла из Новог Пазара, сасвим илегално, а после складиштења била је намењена да се, највероватније чамцима преко Дрине, превезе у БиХ, за купце на познатој пијаци „Аризона“ код Брчког. То је само један о газова на Дрини на које мотри Гранична полиција, а овај „пад“ робе је један од највећих у последњих неколико деценија код овдашњих мешатара.

Прочитајте још: Заплењено готово шест тона гардеробе и обуће

Годинама се прича да, из правца Малог Зворника, иду велике количине текстилне робе, илегално, која је, у више наврата, одузимана, али ни једна акција није била близу успешна овој.


Против власника објеката у ком је пронађена „већа текстилна робна кућа“, следи подношење извештаја надлежним за нелегалну трговину.Како сазнајемо, осумњичени је познат полицији на обе обале Дрине.