У НАСТАВКУ суђења Милошу Сребрићу за убиство Кристине Каплановић приликом покушаја пљачке пумпе у Великом Мокром Лугу маја 2017. у уторак је пред Вишим судом у Београду сведочио стручни саветник одбране Оливер Стојковић. Он се изјашњавао о ДНК трагу који је пронађен на јакни једног од радника, очевидаца злочина, а на основу којег је, како се испоставило, осумњичени и ухапшен.

Према речима Стојковића, тај ДНК траг је комплексан, мешан и не могу се издвојити главне од споредних компоненти.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - КРИСТИНА ИЗГУБИЛА БИТКУ: Преминула девојка којој су на пумпи пуцали у главу

- Не може се утврдити ни тачан број лица која су му допринела, па се у том смислу не може интерпретирати ни за идентификацију лица која су му допринела - навео је Стојковић, додајући да је вештачење пристрасно и оптерећено бројним претпоставкама.

На ово је реаговао вештак Душан Кецкаревић, после чега је уследила расправа двојице стручњака. Одбрана је тражила ново ДНК вештачење о чему ће суд одулучити у наставку главног претреса. Следеће рочиште заказано је за 24. јун.

Кристина Каплановић

Подсетимо, на прошлом суђењу сведочили су вештаци биолошке струке Душан Кецкаревић и Милица Кецкаревић. Они су навели да је на одећи Дарка Станкова, сведока који сада иначе има полицијску заштиту након претњи које је добијао, откривено пет ДНК профила.