НА суђењу Милошу Сребрићу за убиство Кристине Каплановић приликом покушаја пљачке пумпе у Великом Мокром Лугу маја 2017. у понедељак су сведочили вештаци биолошке струке Душан Кецкаревић и Милица Кецкаревић. Они су се изјашњавали о ДНК трагу који је пронађен на јакни младића који је радио са жртвом, а на основу којег је оптужени и ухапшен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПЉАЧКА ПУМПЕ: Пуцао радници у главу због 10.000 динара

Како су објаснили, на одећи Дарка Станкова, сведока који сада иначе има полицијску заштиту након претњи које је добијао, откривено је пет ДНК профила.

- На том трагу нађен је део профила који припада оптуженом, али не могу са сигурношћу тврдити да је његов. Пронађена су нека поклапања. Међу траговима су и три профила која припадају непознатим особама и један који припада младићу који је носио јакну - испричали су вештаци.

На прошлом главном претресу сведочили су очевици Младен Николић и Кристијан Петров.

- Нападача сам уочио код врата ве-цеа. Моја прва реакција је била изненађење. Видео сам да је раменом закачио Дарка, али не и сам тренутак опаљења. Кристина је деловала уплашено, направила је благи покрет удесно када се догодио пуцањ - испричао је Николић.

Сребрић је на почетку процеса, негирао ово кривично дело.