Права драма одвијала се у Дивцима, два сада после поноћи, када се пред ватрогасцима који су дошли да гасе његову запаљену кућу, бензином полио В. Б. (45) и претворио се у буктињу! У Општој болници у Ваљеву пружена му је лекарска помоћ и одмах је пребачен на лечење у Београд.

Кућу, изграђену средствима државе после разорног мионичког земљотреса који је ваљевски крај задесио септембра 1998. године, запалио је из, за сада, непознатих разлога.

Прочитајте још: Запалио се после свађе са женом

Незванично сазнајемо да је имао одређених здравствених проблема, због којих се често свађао и тукао. Иако је имао нову кућу, сам је живео у трошној уџерици.

Пре извесног времена умрла му је мајка са којом је живео, а потом и брат, који је становао у Пожаревцу. Примао је социјалну помоћ, а додатне приходе имао је од повременог гајења коза.


- Било је страшно када се полио бензином и запалио, наочиглед ватрогасаца који су покушавали да угасе његову кућу – причају видно узрујане комшије. - Пламен је био огроман, страховали смо да се не прошири и захвати куће и објекте у окружењу. Комшија је био некако на своју руку, преке нарави, упадао је у неке кризе, када је био свадљив и склон физичком насиљу.

Фото: Б. Пузовић