ТАЧНО је да нам је Дарко Станков причао о пљачкама на пумпи, а Кристијан о паник-тастеру. Дарко је имао једно искуство, које је било мало и комично. Ја нисам учествовао у том разговору јер нисам имао таквих ситуација. Нападача сам уочио код врата ве-цеа. Моја прва реакција је била изненађење. Замрзнуо сам се. Видео сам да је раменом закачио Дарка, али не и сам тренутак опаљења. Кристина је деловала уплашено, направила је благи покрет удесно када се догодио пуцањ.

Ово је у уторак пред Вишим судом у Београду испричао сведок Младен Николић, одговарајући на питања бранилаца оптуженог Милоша Сребрића. Њему се суди за убиство Кристине Каплановић маја 2017. године на НИС-овој пумпи у Великом Мокром Лугу. Николић је тада радио на пумпи прекопута, а кобне вечери дошао је око 22 часа после смене.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ЗЛОЧИН НА ВИДИКОВЦУ: Ножем распорио мајку од стомака до врата, осуђен на 13 година затвора

- Када је пиштољ опалио, чучнуо сам и ухватио се за уво. Направио сам неколико корака ка ауто-путу и кесу са личним стварима сам бацио ка жбуњу. Полусавијен сам утрчао у објекат. Дошла је онда полиција, Хитна помоћ и новинари. Био је ту и Дарков отац, али не знам када је он дошао. Када сам видео Кристину да лежи, мислио сам да се онесвестила од страха - испричао је Николић.

Он је објаснио да њега нису водили на препознавање.

- Не знам зашто... Нисам сигуран да бих могао да препознам лице, јер ја сам видео само његову конституцију. Био је кратко ошишан, или проћелав или кратке светле косе. Очи му нисам видео. Оптуженог не познајем, нисам га виђао - рекао је овај сведок.

Оптужен: Милош Сребрић

Кристијан Петров, колега убијене девојке који је са њом почео дан пре кобног догађаја, испричао је да се не сећа тачно ко је где стајао.

- Код себе сам имао паник-тастер, у виду привеска на кључевима. Нападач није ушао у објекат, али нам је брзо пришао са пиштољем. Све је трајало веома кратко. Ја сам ушао у пумпу, ухватила ме паника од затвореног простора. Изашао сам напоље и видео колегиницу да лежи. Од страха нисам могао дугмиће на телефону да погодим - изјавио је Петров.

На питање адвоката, да ли је док су стајали било приче о искуству Дарка Станкова са пљачкама на пумпи, као и томе како се користи паник-

-тастер - Петров је одговорио: "Можда смо и причали, не сећам се, остављам ту могућност...".

Весна Сребрић, сестра оптуженог, искористила је право да не сведочи. Суђење се наставља 15. априла, када би требало да буду саслушани вештаци.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
УЖАС КОД ЗРЕЊАНИНА: Тукли старицу због аренде?

РАСПРАВА АДВОКАТА, СУДИЈЕ И ТУЖИОЦА

НАСТАВАК главног претреса, као и претходно рочиште, обележиле су живе размене аргумената између адвоката одбране, судије и заменице тужиоца. Бранилац Владан Јевтић је инсистирао да сведоци детаљно објасне када је Дарко Станков дошао и по ком договору. На негодовање у судници, Јевтић је објаснио да жели да се утврди зашто је Станков препознао лице које није било тамо.

Подсетимо, Станков је препознао Сребрића као нападача. Овај сведок има полицијску заштиту, након претњи које је добио.